WikiPrat:Wikidones

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Imatge promocional de WikiDones al Prat

WikiDonesPrat és un projecte conjunt de l'Ajuntament del Prat i WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat de Llobregat, que hagin destacat en algun àmbit, i ho vol fer publicant articles sobre elles a la mateixa WikiPrat i a les diverses edicions de la Viquipèdia.

WikiDonesPrat 2020

Durant la tardor del 2020 anirem escrivint articles de dones que han sigut importants al Prat. Si t’interessa el projecte i vols participar-hi pots posar-te en contacte amb nosaltres a ccpalmiradomenech@elprat.cat.

Articles redactats

Els següents articles van ser redactats durant la 1a Trobada WikiDonesPrat:

Podeu trobar tots els articles sobre dones del Prat de Llobregat a la seva categoria.

Llista d'articles proposats

Per tal de preparar la 1a Trobada WikiDonesPrat es va desenvolupar una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, amb el propòsit d'agilitzar la publicació d'articles durant les trobades. Aquestes són algunes de les dones sobre les quals es va recollir informació:

Aquesta llista es proposa seguint criteris de diversitat, cercant dones que han destacat en diferents camps: la ciència, la medicina, el treball social, la cultura, l'esport, entre d'altres. És només la proposta inicial de cara a la primera trobada, aquelles persones que s’hi inscriguin poden proposar i aportar nous noms per anar fent créixer la visibilitat de les dones a la xarxa.

1a Trobada WikiDonesPrat (2019)

La primera trobada de WikiDonesPrat va reunir una quinzena de participants, que van tenir el seu primer contacte com a editores d'un wiki, i entre totes van redactar 6 articles sobre diverses dones del Prat. Aquí podeu veure una galeria de fotos de la 1a trobada WikiDonesPrat.

Convocatòria de la 1a Trobada

El dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores, se celebrarà la 1a Trobada WikiDones al Centre Cívic Palmira Domènech (c/ de Lo Gaiter del Llobregat, 112).

Aquesta trobada està adreçada a tota la ciutadania, i especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a Internet publicant articles a la WikiPrat per incrementar-hi la informació que s'hi pot trobar sobre elles.

La trobada es desenvoluparà en un ambient distès, proper i lúdic. S'iniciarà amb una breu formació en edició de continguts amb sistema wiki i continuarà amb la publicació de diversos articles relacionats amb les dones del Prat a la WikiPrat.

Programa de la 1a Trobada

  • 10.00 a 10.45 h: Breu formació d'edició a la WikiPrat
  • 10.45 a 11.45 h: Formem els grups de treball
  • 11.45 a 12.15 h: Fem una pausa pel cafè i ens coneixem
  • 12.15 a 14.00 h: Escrivim, publiquem els articles i pensem juntes futures accions

Inscripció a la 1a Trobada

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a dones@elprat.cat (indicant: nom i cognoms, DNI, telèfon, correu electrònic), trucant al telèfon 93 379 00 50, extensions 5600 / 5603, o presencialment a les Cases d'en Puig. Serveis de Ciutadania.

Recull de premsa