Diferència entre revisions de la pàgina «La Telegrafia»

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
m (La telegrafia s'ha reanomenat com La Telegrafia)
(Cap diferència)

Revisió del 13:29, 13 feb 2013

Vista de la Telegrafia

La telegrafia (Central Telegráfica Marconi)s'utilitzava principalment per fer transmisions a llarga distància sense necesitat de cartes ni cap tipus de transmissió física, només amb l'ajuda de cables a través de la radio.

Situació

Està situada a l'interior del recinte aeroportuari actualment. Originalment es trobava en terrenys indústrials de Manuel Bertrand. La seva construcció, fou l'any 1911 sota la direcció de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch. El cap constructor fou el prantec Josep Monés i Jané.


La promotora, era la companyia anglesa Marconi Wireless Telegraph Company creada per l'inventor italià Guglielmo Marconi per explotar les centrals telegràfiques sense fils, construïdes amb la seva patent.


Arquitectura

La telegrafia és una de les joies arquitectòniques del Prat de Llobregat. Ja que es trobava en un mal estat va ser rehabilitat per Aena.

En 1915 la Central Telegrafica va arribar a tenir 5 antenes receptores.

El 26 de Juny de 1996 va ser declarada "be cultural d'nterès local per l'Ajuntament", i es va fer la inscripció al catàleg del patrimoni cultural del Prat. És considerada una peça única en la història de la ciència.

Referències