La Telegrafia

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Vista de la Telegrafia

La Telegrafia era una central telegràfica sense fils que actualment no té cap ús i està situada dins del recinte de l'Aeroport del Prat. La seva construcció va estar dirigida per l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch i el seu constructor fou el pratenc Josep Monés i Jané.

Història

La Telegrafia va ser construïda el 1911 pel pratenc Josep Monés i Jané sota la direcció de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Originalment es trobava en terrenys de l'industrial Manuel Bertrand i Salsas, actualment està situada a l'interior del recinte aeroportuari.

La seva promotora va ser la companyia anglesa Marconi Wireless Telegraph Company, creada per l'inventor italià Guglielmo Marconi per explotar les centrals telegràfiques sense fils construïdes amb la seva patent. El 1915 la Central Telegràfica va arribar a tenir 5 antenes receptores.

La telegrafia és una de les joies arquitectòniques del Prat de Llobregat, juntament amb la Granja de la Ricarda, és un dels edificis modernistes més importants del Prat. Va ser rehabilitat per AENA.

El 26 de juny de 1996 va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local per l'Ajuntament i es va fer la inscripció al catàleg del patrimoni cultural del Prat.

Referències