WikiConcurs:Presentació
La revisió el 12:57, 5 feb 2014 per Frange (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «El '''WikiConcurs de WikiPrat.cat''' és un concurs escolar organitzat per [http://pratencs.cat Pratencs.cat] a través del web [http://www.wikiprat.cat WikiPrat.cat], de...».)
El WikiConcurs de WikiPrat.cat és un concurs escolar organitzat per Pratencs.cat a través del web WikiPrat.cat, destinat als alumnes de 4t d'ESO de les escoles i instituts del Prat, per fomentar el treball col·laboratiu dels alumnes en el marc de la societat de la informació i crear bons continguts sobre la ciutat.
Objectius
- Fomentar el treball col·laboratiu entre els alumnes emprant eines digitals
- Conèixer que és un wiki, com funciona i quines són les seves utilitats
- Participar en un espai de documentació sobre la ciutat
- Formar en el tractament de la informació i la competència digital
- Promoure l'ús d'Internet als centres educatius
- Donar a conèixer als alumnes la WikiPrat
- Incrementar el nombre d'articles de qualitat sobre el Prat de Llobregat a la WikiPrat
Desenvolupament
- Els alumnes hauran de crear un màxim de tres nous articles per presentar al concurs.
- Aquests nous articles es crearan dins de l'espai del WikiConcurs.
- Els articles hauran d'estar vinculats amb la ciutat del Prat de Llobregat, en qualsevol àmbit: història, tradicions, músics, artistes, escriptors, medi natural, economia, política, demografia, escultures, edificis...
- En cas que sigui necessari, es realitzarà una sessió formativa als cursos per facilitar el coneixement, funcionament i treball dels wikis.
- Es farà un seguiment de la progressió dels articles amb recomanacions per millorar-los.
- Finalment s'analitzarà la qualitat dels articles i es determinaran els guanyadors del concurs mitjançant un jurat.
- Un cop acabat el concurs, els articles que tinguin una qualitat suficient, es traslladaran a l'espai de noms general de la WikiPrat.
Passos a seguir
- Escollir un nou article que no existeixi prèviament a la WikiPrat. Cerqueu-lo de diferents maneres per assegurar-vos que no existeixi ja l'article que es vulgui crear amb un altre títol, o formant part d'un altre article més general.
- Inscriure l'article a la pàgina de participants al concurs, indicant l'alumne que l'elabori, el seu curs i l'Institut al que pertany.
- Recerca d'informació per elaborar aquest nou article. Aquesta recerca pot ser a través d'internet, o recorrent a fonts bibliogràfiques. Recomanem visitar la Biblioteca i l'Arxiu Municipal per aprofundir en aquesta recerca.
Qüestions que es valoraran
- Diversitat de les fonts d'informació emprades.
- Ortografia i estructura de l'article.
- Incloure imatges o fotografies que il·lustrin l'article.
- Incloure les coordenades de l'element descrit a l'article, en cas que l'article tracti un element físic que es pugui situar geogràficament.