La Paperera

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

La Paperera es una fàbrica de paper i cartró tancada situada a la província del Prat de Llobregat, va ser juntament amb la Seda de Barcelona, una de les principals fàbriques a Barcelona i fins i tot a Espanya, es va instal·lar l'any 1916 i era coneguda com La Papelera Española, va estar en funcionament fins al 2007.

L’any 1916, La Papelera Española va comprar al Prat uns terrenys situats al Nord del nucli urbà amb “el propòsit de establir una de les fàbriques més importants d' Espanya La zona escollida era una important extensió de terrenys d’unes dues hectàrees i mitja, delimitada pel riu, les vies del tren i la carretera a Barcelona, on hi havia també l’escorxador municipal. La Paperera condicionava la seva instal·lació a la compra d’aquest, perquè era necessari en el seu projecte. Per aquest motiu, l’Ajuntament accedí en la venda i inicià el projecte d’un nou escorxador, que s’encarregà a l’arquitecte municipal Antoni Pasqual, i que s’executà entre els anys 1918-1919 en terrenys on avui hi ha el Cèntric Espai Cultural.

La fàbrica fabricava paper a partir del paper i el cartró recollit en els contenidors blaus de la zona del Baix Llobregat, Barcelona i altres municipis.

Actualment el terreny on es troba esta en repòs, ja que el terra esta contaminat per culpa dels residus tòxics que s'utilitzaven en la fàbrica