Kasal Okupat del Prat

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

El KOP (Kasal Okupat del Prat), també anomenat KOP-Alta Tensió, és un centre social okupat situat a la Plaça 19 de juliol de 1936 (C/ Dr Soler i Torrents 36-38) al Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

La seva ocupació es va duur a terme el 25 de gener del 2003 arran d'una manifestació en que els seus okupes van marxar voluntàriament de l'antic cinema Monmari.[1] Des de que s'hi van establir hi fan activitats diverses com ara concerts, teatre, xerrades i altres de caire cultural, polític i reivindicatiu.

L'ocupació d'aquest local, un edifici propietat de FECSA - Endesa, suposa la continuïtat del moviment okupa al Prat de Llobregat on, anteriorment, ja s'havien esdevingut ocupacions per joves a les Cases d'en Puig (per obrir-hi un centre social), d'on van ser expulsats en un procés de desallotjament.[1]

Reivindicacions

Els ocupants basen la seva acció en una sèrie de mancances estructurals existents a la ciutat i la necessitat d'espais autogestionats on realitzar activitats fora d'interessos partidistes i econòmics. Per a ells, a més, l'ocupació del casal suposa un mitjà de portar a terme els seus ideals, que contemplen, entre altres, la lluita contra l'especulació immobiliària i la denúncia del sistema capitalista i les injustícies que aquest genera en tots els àmbits.

En alguna ocasió han estat multats per manifestació il·legal,[2] i el 23 d'abril del 2009 el jutjat número cinc del Prat de Llobregat va iniciar el procés de desallotjament del casal degut a una denúncia de la companyia elèctrica.[3]

Referències

Enllaços externs

Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.
Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.