Historia del prat

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Inacabat Aquest article s'està elaborant i està inacabat.

Un usuari (o més) hi està treballant i és possible que trobeu defectes de contingut o de forma. Podeu ajudar i editar però, si us plau, comenteu abans els canvis majors per a coordinar-los.

El Prat té la totalitat del seu territori en el delta del riu Llobregat, fet que li confereix una singularitat única i que ha marcat tota la seva evolució històrica. Territori i natura han estat, i encara són, dos elements que al llarg dels segles han condicionat la presència humana en el Delta.

La Creació del nucli urbà

Les primeres edificacions del que hauria de ser l’incipient nucli urbà tenien com a finalitat abastir els pagesos d’aquells elements que els eren cada cop més necessaris per millorar la seva feina i les seves condicions de vida. L’any 1418 es va concedir a Bernat Gual el dret de tallar i vendre carn. Era l’origen de la carnisseria que permetia als pagesos, quan tenien recursos suficients, complementar la seva dieta alimentària. La situació de la carnisseria era estratègica, al peu de la carretera Bovatera, utilitzada pel ramaders de xais, i prop del camí que portava a la barca.

Extret d'aquesta pagina web: http://www.patrimonicultural.elprat.cat/presentacio3_1/_5G1ICS7tAW6b7O7S9jNZf186G4KPQBazdCnLliWMP5mVEXvs6GDRpQ

Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.