Escola de Futbol Prat Blaugrana

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Inacabat La redacció d'aquest article (o d'aquesta secció) no és pròpia d'una enciclopèdia. (Col·laboreu!)

Els errors més freqüents podrien ser l'ús de la primera persona verbal —del singular o del plural— o bé una redacció poc seriosa, informal o subjectiva en lloc de descriptiva.

Edit-delete-not encyclopedic.png Aquest article no segueix els criteris generals de notabilitat.

Ajudeu a millorar aquest article afegint les referències de terceres parts independents que facilitin la verificació de la seva notabilitat. En cas contrari la part afectada podria entrar en un procés d'esborrament o fusió amb un article principal.

La Terlenka és avui dia l' ESCOLA DE FUTBOL PRAT BLAUGRANA

Escut Prat Blaugrana

Tot va començar el 1956, quan un equip amateur del Prat anomenat Centre Cultural Recreatiu La Seda va començar a jugar la Lliga d'Empreses. Tres persones portarien les regnes: Josep Perez Giralt, Salvador Egea i Juan Molina. Dos anys després van decidir ampliar-lo amb un equip infantil per disputar una lliga CADECA, on jugarien contra Barcelona i Espanyol entre d'altres, ocupant la segona posició. Aquests xavals, ja com juvenils, van jugar tres temporades, van aconseguir el campionat de Lliga al tercer any. A més, van guanyar la Copa Amateur l'any siguiente.En 1963, es va inscriure l'equip en la Federació Catalana, jugant a Tercera Regional i aconseguint l'ascens a Segona.

El 1965 es va crear un segon amateur. Llavors van entrar a la directiva dues persones més per col · laborar, Alfredo Marcos i el holandès Floris C. Van Berkel i després de diverses converses amb l'empresa tèxtil pratenca Terlenka, els equips van adquirir aquest nom a canvi d'una subvenció econòmica. Amb aquest nom jugarien durant tres temporades. Des de 1952, al Prat jugava la Penya Miro Sans, dirigida pel Sr. Roman Farreres. Després de diversos contactes entre els dos clubs es va arribar a un acord de fusió i des de 1968 el club es cridaria Penya Barcelonista TERLENKA. D'aquesta manera, el club comptaria amb un amateur a Segona Regional, dos juvenils i dos infantils.

Els èxits van començar a arribar. Als 70, va aconseguir el seu primer torneig important, el Trofeu Pau Porta de juvenils. A més un dels porters de l'equip Albert Balimañas, va ser reclamat pel Barça, camí que també van seguir Quique Salvador, José Álvarez "Pepin", José Luis Ruiz "Majara" o Luis Blanco.

A partir del 1975 el Terlenka es va centrar exclusivament en el futbol base, d'on van sortir jugadors pel Barça com Juan Carlos Sirvent, Javier Doblado, Toni Manzanares, Francisco Martínez, David Fonts o Francisco Manuel Lara.También van sortir del club molts futbolistes que després van triomfar al futbol català com Manolo Blanco, Ballesteros, Angel Dolz o Pedro Dólera. El 1979 es va iniciar l'Escola de futbol. Al club també va jugar l'actual capità del CF.Numancia Juan Carlos Moreno, que feia més de deu anys en el FC.Barcelona i debutar amb el primer equip en Lliga.

El 1987, i després de molts anys jugant al Fondo d'en Peixo, el club es trasllada al Complex Municipal CEM Estruch.

Estruch.jpg

A la dècada dels noranta els problemes de l'empresa tèxtil repercutir al club, que es va veure obligat a canviar el nom pel de Club ESCOLA DE FUTBOL PRAT BLAUGRANA, nom actual d'una entitat que defensen aquesta temporada 17 equips, distribuïts en dues juvenils, dos cadets, dos infantils, tres alevins, quatre benjamins, tres preguntes benjamins y1 mini-benjamins.

En total, el club reuneix aquest any a més de 300 nois. Ja com Escola nostres èxits no han estat inferiors a èpoques anteriors, ja que en categoria de juvenils hem jugat diversos anys a Lliga Nacional, no havent ascendit a Divisió d'Honor per average. També tenim l'orgull de dir que vam perdre la final del Mundialet de Palamós contra la Selecció del Brasil en la categoria de Juvenils.

Referències

Història Prat Blaugrana