Cinema Capri

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

El cinema Capri és una sala de cinema del Prat de Llobregat inaugurada el 23 de desembre del 1967 amb la projecció de la pel·lícula "My Fair Lady". Està situat a l'avinguda de la Verge de Montserrat nº 111.

Orígens

Va ser fundat per Joaquim Marimón, propietari del cinema Monmari, que va comprar uns solars que li havien ofert a bon preu a l'avinguda, preveient que el creixement de la ciutat seria cap al sud. Les obres de construcció van durar set anys. Es van finançar, en part, per la venda d'un altre solar a la mateixa avinguda quan es van revalorar els terrenys fruit del creixement de la zona.

El cinema al Prat

En aquella època hi havia quatre sales de cinema al poble. Els empresaris que les regentaven es van associar per evitar competències innecessàries, i poder fer front a les despeses de programació. Així doncs el Monmari i l'Artesà projectaven pel·lícules per a tots els públics, i el Capri i el Moderno per a adults. Com que es llogava una sola còpia de cada pel·lícula, s’exhibien en ordre invers a cada cinema i, a mesura que s’acabaven les bobines, un noi (que era conegut com "el noi del pase") s’encarregava de portar els rotlles d'un cinema a l'altre.

Amb el temps, però, tots van anar tancant. Primer l’Artesà, després el Monmari i, finalment, el Moderno. Des del 1985 el cinema Capri, que continua dirigit per la família Marimón-Padrosa, és l’únic que funciona al Prat i una de les poques sales de gran format que queden a la comarca del Baix Llobregat.

Referències

Història del Cine Capri

Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.