Cal Villa

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Cal Villa

Característiques

La construcció d'aquesta masia va ser encarregada, els anys quaranta, per M. Teresa Castell i Poch, vídua de Josep Balletbó (mort durant la Guerra Civil espanyola), al mestre d'obres Alfons Coll i Camps (Maretis).

Per tant, es tracta d'una casa moderna, distribuïda en planta baixa i pis. Als baixos hi havia la sala-menjador, la cuina, el rebost i un celler per al vi, i, al pis superior, les alcoves. Davant la casa hi havia un pou artesià i un altre d'aigües freàtiques, i un espai enjardinat amb arbres d'ombra. La finca tenia sis mujades de terra de conreu de mitjana qualitat, on es feien bones collites de faves i escarxofes, entre d'altres productes.

Història

La propietat va passar als fills de M. Teresa, Pere i Josep Balletbó i Castells, i, el 1974, l'empresa textil Fisi-pe, aleshores coneguda com a Cyanenka o Gourtelle, la va comprar per destinar-la a zona d'esbarjo dels seus treballadors.

Ús actual

El 26 de novembre de 2001 va ser enderrocada per les obres d'ampliació del polígon Mas Blau.

Referències

  • Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera), vol. I, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 134.
  • Article a la Viquipèdia
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.