Cal Donyanna

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

Cal Donyanna és una antiga masia del Prat de Llobregat construïda l'any 1873, la propietària de la qual fou Anna de Sant Joan i Many. El nom de la finca prové del de la seva propietària, "Doña Anna".

Història

L'habitatge va patir reformes dues vegades: l'any 1907, després d'una riuada que va deixar-lo molt malmès, i el 1960.

La casa va ser venuda al general Josep Manso i Solà, comte de Llobregat. Els darrers propietaris de la masia van ésser Pau Piguillem i Comas, Elvira Martí i els seus fills, Pau i Jaume.

La casa va ser enderrocada entre el 6 i el 8 d'abril de 1998, per les obres de la Pota Sud.

Distribució

Als baixos hi trobàvem la sala i el menjador, tot en una sola estança, una cuina amb llar de foc i forn per coure el pa, un celler, un rebost i, finalment, una sala per a guardar els productes provinents de la matança del porc.

A l'interior, la masia estava decorada, fonamentalment, amb mobles molt antics i de gran qualitat, d'estil català.

A la façana s'hi trobava un rellotge de sol i, a la seva part davantera, un jardí molt cuidat amb arbres fruiters i per fer ombra.

La propietat es completava amb deu mujades de terra de conreu, on es collien diversos vegetals com ara carxofes, enciams i mongetes.

Referències

  • Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera), vol. I, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 141.
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.
Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.