Agrupació Fotogràfica Prat

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Agrupació Fotogràfica Prat
Agrupació Fotogràfica Prat.jpg
Fundació 6 d'abril del 1984
Adreça Centre Cívic Jardins de la Pau,
Jardins de la Pau s/n,
08820, El Prat de Llobregat
Horari Divendres de 19 a 22 h
Telèfon 93 478 21 41
Correu-e afoprat@gmail.com
Web oficial www.afprat.net

L'Agrupació Fotogràfica Prat és una entitat fundada el 6 d'abril del 1984, dedicada a la promoció de la fotografia al Prat de Llobregat.

La seva activitat principal consisteix en l'organització d'exposicions, concursos, cursos, i oferir serveis als seus associats.

La seu de l’AFP és al primer pis del Centre Cívic Jardins de la Pau. L'horari d'atenció al públic és els divendres de 19 a 22 h.

Història

El 1980 Manuel Mayench crea el “Club de clientes Maytor”, estudi fotogràfic imprescindible a la història fotogràfica del Prat.

Més tard, al 1983, l’AFP presenta el seu projecte a l’Ajuntament del Prat de Llobregat. També es presenta l’Acta Fundacional i els Estatuts a la Generalitat. Poc després, al desembre del mateix any, i després de celebrar la seva primera Junta Provisional, l’Ajuntament cedeix el local del 3er pis del Casal de Cultura (antiga seu de l’Escola de Pintura).

La preparació del local quedà gairebé enllestida el 1984. Ja al gener d'aquest any es comencen a desenvolupar les primeres activitats a nivell local amb l'exposició Bombers 80, a la Sala d'Art Josep Bages i al febrer es participa a Expocultura, a la Fira de Montjuïc. Un mes després finalitza la instal·lació de tot l'equipament del local; amb sala de reunions, laboratori, i secretaria. Abans de l'abril ja es celebrà la primera assemblea informativa a la sala de teatre del Casal de Cultura. Finalment, el dia 6 d'abril, l’AFP queda oficialment inaugurada per l’alcalde Lluís Tejedor i, poc després, s'inscriu al Registre d'Associacions de la Generalitat.

A partir d’aquest moment l’activitat de l’AFP comença a agafar ritme, s’ofereixen cursos d’iniciació a la fotografia, es realitzen exposicions, audiovisuals, i participen al I Concurs Nacional de Fotografia B/N, finalitzant l’any amb la celebració de la I Assemblea General de Socis.

Després d’ingressar a la Federació Catalana de Fotografia, al 1986, l’AFP pateix problemes interns que la fan trontollar, el que va donar com a resultat la formació d’una Junta Directiva, que va apostar per la continuïtat de l’agrupació. Dos anys més tard, amb una renovada Junta Directiva i organitzats en grups de treball – disposant d’un pressupost de més d’un milió de pessetes – i gràcies al suport del regidor de Cultura, el Sr. Josep Pérez Moya, s’adquireix un modern i complet equip d’audiovisuals.

El 1991 es nomena Soci Honorífic al regidor de Cultura Josep Pérez Moya, que va ser el soci número 100. Poc després Pilar Aguilar i Sílvia Andreu van ser les primeres dones en formar part de la Junta Directiva.

El 1994 va ser l’any en que, davant l’oferta de l’Ajuntament, l’AFP es trasllada a un nou local al Centre Cívic Jardins de la Pau, on comença una nova etapa durant la qual l’AFP manté una interessant i diversa proposta d’activitats sempre relacionades amb la fotografia: tallers als col·legis, signatura de convenis de col·laboració amb diverses entitats, com la Regidoria de la Dona, un carnet de soci per als joves, nou equipament fotogràfic, etc…

L'any 2003 el número de socis ja superava els 200.

L’any 2005, en finalitzar unes llargues obres que es van realitzar al Centre Cívic Jardins de la Pau, l’agrupació estrena noves instal·lacions: oficina, laboratori, nou equipament audiovisual, nou logo –amb el que es va participar al concurs Pratimag– i alhora s’inaugura una renovada pàgina web.

Des d’aleshores l’AFP continua oferint una agenda d’activitats participatives, interessants i enriquidores, apropant la fotografia a tot aquell que tingui inquietud per ella.

Referències