Sant Pollín

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

El Sant Pollín és una festa popular que se celebra, des de l'any 2009, de dijous a diumenge, al voltant del 7 de juliol, al Prat de Llobregat amb El Pollo, la bèstia de foc de la Colla de Diables del Prat, com a protagonista.

La festa del Sant Pollín va ser promoguda per la Colla de Diables del Prat per tal de fer perdre la por que els infants tenien de la seva bèstia de foc, El Pollo, quan està encès. Per això es va decidir crear una festa on hi pogués participar gent de totes les edats, que va acabar sent una paròdia de la festa dels Sanfermines, amb tots els elements festius de la mateixa, txupinazos, càntics, precs al sant, ofrenes de mocadors, encierros, des del 2016 també inclou la ruta del pintxo, entre d'altres.[1]

El Sant Pollín està organitzat per la Colla de Diables del Prat, amb la col·laboració de diverses entitats de la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat, El Nus, de les AMPA de les escoles, de comerços de la ciutat i, des de 2016, de l'Associació de Gastronomia i Turisme, AGT.

Pregoners

  • 2012: Joffre Tarrida (restaurador del Prat, amic i col·laborador de Diables i nas d’or 2013)
  • 2014: Antoni Rodés (ex regidor de cultura i gent gran de l’Ajuntament del Prat)
  • 2016: Maribel Carod, Oriol Jardí i Carles Ponsí (escriptors i guionistes de la revista satírica El Jueves)[1] i Miquel Casaus (amic col·laborador de Diables del Prat, membre de la Casa de Aragón del Prat i propietari del local de la primera seu de la Colla de Diables del Prat “Casa l'àvia”)
  • 2017: Jaime Rojo "Rush Smith" (escriptor, músic i youtuber pratenc)[2] i Fundació Rubricatus - Rodrigo García (coincidint amb el XXè aniversari de la fundació)
  • 2018: Judit Martín (comedianta a Impro Barcelona, Versió Rac 1 i Polònia) i Martí Miquel, en nom de GATS (Grups Associat pel Treball Social)

Vegeu també

Enllaços externs

Referències

  1. 1,0 1,1 Jose Polo. «El Prat se prepara para su particular San Fermín, San Pollín, que incorpora una ruta de pinchos» (en castellà). La Vanguardia, 03-07-2016. [Consulta: 20 abril 2019].
  2. Imanol Crespo. «¡Viva San Pollín, Visca Sant Pollín, Gora San Pollinoak!» (en castellà). El Llobregat, 05-07-2017. [Consulta: 20 abril 2019].
  • «Sant Pollín». Catalunya.com, juliol 2018. [Consulta: 20 abril 2019].