Mònica Jiménez Martorell

De WikiPrat
La revisió el 19:26, 20 des 2012 per Elpratcultura (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «'''Mònica Jiménez Martorell''' (Barcelona, 4 de juliol de 1983 – El Prat de Llobregat, 18 d'abril de 2010) il·lustradora. == Biografia == '''Mònica Jiménez Martor...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Mònica Jiménez Martorell (Barcelona, 4 de juliol de 1983 – El Prat de Llobregat, 18 d'abril de 2010) il·lustradora.

Biografia

Mònica Jiménez Martorell va néixer l'any 1983. Va estudiar al col·legi Mare de Déu del Carme i a l’IES Baldiri Guilera, on es va especialitzar en l’àrea de Belles Arts. L’any 2001 va començar el cicle formatiu de grau superior d’il·lustració a l’Escola d’Art “Serra i Abella”, a l’Hospitalet de Llobregat.

Al 2004 va escriure el conte Els viatges del meu avi com a projecte de final de curs. L’autora va crear les il·lustracions modelant amb plastilina tots els personatges. L’any 2005 l’editorial Barcanova el publicà i al 2006 es presentà a la Biblioteca Antonio Martín conjuntament amb l’exposició dels personatges del conte.

De l’any 2002 al 2006 va fer diferents cartells i recordatoris de les ciutats geganteres per a l’Associació Gegantera Recreativa el Prat.

L’any 2008 va exposar un dels seus quadres a la “XXXII Exposició col·lectiva d’artistes del Prat” i també va participar al “5º Concurso de Cómic e Ilustración La Ballena” a Parla, Madrid, en el qual va aconseguir el primer premi en la categoria de 19 a 26 anys. La Mònica sempre va estar molt lligada a la cultura pratenca, va fer de grallera amb els gegants de l’Associació Gegantera Recreativa el Prat. Ens va deixar, amb 26 anys, el dia 18 d’abril de 2010 a causa d’una mort sobtada. En aquell moment estava treballant en un altre projecte, un segon conte infantil sobre la malaltia del càncer. En aquests moments la seva família l’està intentant acabar per lliurar-lo a l’Associació contra el Càncer, tal i com era el seu desig.


Obra publicada

  • Els viatges del meu avi. Barcelona: Barcanova, 2005.