Centre Cívic Palmira Domènech

De WikiPrat
La revisió el 15:34, 16 oct 2019 per Frange (discussió | contribucions) (Es crea la pàgina amb «El '''Centre Cívic Palmira Domènech''', també conegut com "'''la Palmira'''", és un equipament cívic de l'Ajuntament del Prat...».)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

El Centre Cívic Palmira Domènech, també conegut com "la Palmira", és un equipament cívic de l'Ajuntament del Prat situat al carrer de Lo Gaiter del Llobregat, 112, del Prat de Llobregat. El centre també acull les oficines de l'Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) de la zona centre.[1]

Història

El Centre Cívic Palmira Domènech va obrir les seves portes el cap de setmana del 23 i 24 de març del 2019, organitzant visites guiades i diverses activitats, va entrar en funcionament el dilluns 25 de març en horari de tarda[2][3] i va començar a obrir en el seu horari complet el 23 d'abril del mateix any.[4]

El centre cívic pren el nom de Palmira Domènech per retre homenatge a aquesta dona, que va ser una de les primeres educadores socials de Catalunya i directora del Centro de Esparcimiento de la Cooperativa Obrera de Viviendas, a més de ser una activista sociocultural, compromesa també amb els moviments socials i el feminisme.[5]

Descripció

L'edifici del centre cívic no és de nova construcció, s'ha reformat un antic edifici d'oficines i magatzem de l'Ajuntament, suposant una inversió d'uns 4 milions d'euros, dels quals gairebé 664.000 € han estat finançats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que també n'ha fet el seu disseny arquitectònic. L'equipament consta de planta baixa i tres pisos, amb una superfície total construïda de 3.144 m2.[6]

La planta baixa acull la recepció, una sala d'actes amb capacitat per a unes cent persones i una zona amb màquines expenedores de begudes i menjar, que fa la funció de punt de trobada.

El primer pis disposa d'una àmplia sala dedicada a la gent gran, una gran terras­sa, una sala de lectura, una aula poliva­lent i una sala de reunions.

La segona planta té diverses aules, una de les quals dedicada a les tecnologies de la informació i la comunicació, una sala de reunions i l'EBAS Centre.

El tercer pis acull la cuina, més aules, la sala d'activitats d'expressió corporal, espais per a les entitats i una terrassa. El centre també compta amb un dipòsit de documentació, vinculat a l’Arxiu municipal.

Enllaços externs

Referències

  1. «L'oficina de Serveis Socials de la zona centre s'ha traslladat a la Palmira». Ajuntament del Prat de Llobregat, 30-04-2019. [Consulta: 16 octubre 2019].
  2. «El nou Centre Cívic Palmira Domènech obre les portes». Ajuntament del Prat de Llobregat, 18-03-2019. [Consulta: 16 octubre 2019].
  3. «A la Palmira ja hem obert les portes». Ajuntament del Prat de Llobregat, 24-03-2019. [Consulta: 16 octubre 2019].
  4. «Moltes families ja han visitat la Palmira i estem preparades per obrir en el nostre horari definitiu». Ajuntament del Prat de Llobregat, 13-04-2019. [Consulta: 16 octubre 2019].
  5. «Qui era la Palmira?». Centre Cívic Palmira Domènech. Ajuntament del Prat de Llobregat. [Consulta: 16 octubre 2019].
  6. «El Centre Cívic Palmira és un nou espai obert a la pràctica cultural, la trobada i les relacions de la comunitat». Ajuntament del Prat de Llobregat, 23-03-2019. [Consulta: 16 octubre 2019].