Cases d'en Puig

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Vella imatge de les Cases d'en Puig

Les Cases d'en Puig són un grup de cinc cases del Prat de Llobregat, considerades les més antigues del nucli urbà, juntament amb les cases d'en Janet.[1] Completament transformades, la seva ubicació actual és a la Plaça de l'Agricultura 4, tocant l'avinguda de la Verge de Montserrat. Als anys trenta es trobaven ubicades en un cantó de l'antic camí de la Bufera.

No s'han de confondre amb la masia de Cal Puig de la mateixa localitat.

Història

Construïdes el 1784 com a residència per a jornalers[2], el seu nom es deu al seu antic propietari Josep Puig i Bou. Eren cases senzilles amb planta baixa, primer pis i eixida amb hort. A l'entrada de les cases hi havia un pou artesià. I al centre del seu passatge lateral hi havia un forn de pa comunitari, fet de pedra. Modificades al llarg del temps, actualment es conserven pocs dels elements originaris.

Ús actual

L'any 2001 l'Ajuntament del Prat de Llobregat comprà tres de les cases i modificà completament tota la seva estructura, mantenint la façana. A l'actualitat acullen el Centre d'Informació Ambiental del Prat. Són el punt de referència del projecte d'Agenda 21 del Prat i seu del Consell Municipal de Medi Ambient. També hi ha diversos serveis d'educació i documentació ambiental, centrats en la divulgació del Delta del Llobregat.

Referències

  1. Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera), vol. I, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 38.
  2. L'Abans. El Prat de Llobregat (Recull gràfic 1894-1965), de Joan Montblanc, Editorial Efadós, El Papiol, 2001, pàg. 336.

Enllaços externs


Plantilla:Coor title dms