Associació d'Amics de l'Art del Prat

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Associació d'Amics de l'Art del Prat
[[|200px]]
Escola.jpg
Edifici de l'Escola d'Arts
Dades
Nom curt
Nom llarg
Tipus
Fundació 1995
Alcalde {{{alcalde}}}
Director
Seu Centre Cultural El Remolar, carrer de Ramon Llull, 12-16, 3er pis. 08820 - El Prat de Llobregat
Horari
Telèfon 93 370 85 01
Correu-e info@amicsartprat.org
Lloc web Associació d'Amics de l'Art del Prat

L'Associació d'Amics de l'Art del Prat és una associació pratenca formada per l'Escola d'Arts del Prat i els Tallers de Ceràmica i Esmalts. També pertany al grup, el dispositiu de suport i mediació d’arts visuals del Prat UNZIP.

Origen

L'associació va ser fundada el 1995, quan van decidir agrupar l'Escola d'Arts (creada al 1975) i els Tallers de Ceràmica i Esmalts (presents des de 1986) per tal d'unificar l’ensenyament d’arts a la ciutat. El seu creador va ser Josep Mayol.

Direcció

Actualment (2015) la junta directiva és presidida per Toni Garcia, però hi treballa molta més gent experta en àmbits artístics o gestió cultural. A l'escola hi treballen set professors i professores formats artísticament i preparats pedagògicament. A més, per a la seva gestió i presentació al públic també hi ha diversos experts en administració.

Centres

Hi ha dos centres pertanyents als Amics de l’Art del Prat:

  • Centre d’Art Torre Muntades (C. Jaume Casanovas, 80): aquí es troba l’UNZIP i les seves exposicions.
  • Escola d’Arts del Prat (Centre Cultural El Remolar, 3r pis): aquí s’hi troba l’Escola d’Arts i els Tallers de Ceràmica i Esmalts.

Escola d'Arts del Prat i Tallers de Ceràmica i Esmalts

L'Escola és un lloc per aprendre, crear, innovar i formar-se en les diverses arts, plàstiques i visuals. Els diferents espais i tallers estan dividits per grups d'interès artístic (dibuix, pintura, còmic...) i per edats.

  • Hi ha 5 espais d'art per a nens i joves des dels 4 fins als 16 anys, dividits per edat (4-8, 8-12, 12-16) i per si és de còmic o d'art tradicional. A més un d'ells és d'infants amb les seves famílies. Tots pretenen introduir als nens a les diferents tècniques i camps.
  • Hi ha 7 tallers per gent major de 16 anys. Es divideixen per camps i nivell: iniciació al dibuix, pintura, escultura, ceràmica, esmalts i joies. Dos dels tallers són el matí, un de dibuix i pintura, i l'altre de ceràmica i escultura.
  • També hi ha diversos monogràfics. Aquests són més específics i tenen un nombre de sessions determinat. S'hi poden trobar d'art contemporani, disseny gràfic...

L'Escola d'Arts també és un lloc d'espai expositiu on s'hi troba La Saleta, un racó on s'exposen treball d'artistes locals i d'alumnes de l'escola.

UNZIP

Es troba a la Torre Muntadas i és un dispositiu de suport i mediació d’arts visuals. És gestionat no només per l'Associació d'Amics de l'Art del Prat, sinó també pel Departament de Cultura. Les exposicions amb les quals compta l'UNZIP, es troben a diferents espais a diversos llocs de la ciutat; aquests llocs són:

  • Sala d'Art Josep Bages, a la Torre Muntades. Recull exposicions al Prat des de 1977.
  • Sala d'exposicions Jardins de la Pau, al Centre Cívic Jardins de la Pau. Recull exposicions de fotografia, en total 9 a l'any. D'aquestes nou, algunes són concursos fotogràfics pratencs com Pratimag o ClicPrat.

A l'UNZIP també s'assessora els artistes amb accions de suport i col·laboració amb col·lectius artístics o equipaments culturals de la ciutat.

Referències