WikiPrat:Wikidones

De WikiPrat
La revisió el 08:46, 16 oct 2019 per Frange (discussió | contribucions) (Correccions lingüístiques proposades pel CNL)
Jump to navigation Jump to search
Imatge promocional de Wikidones al Prat

Wikidones és un projecte de l'Ajuntament del Prat i WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat de Llobregat, que hagin destacat en algun àmbit, i ho vol fer a través de la mateixa WikiPrat i de les diverses edicions de la Viquipèdia.

Trobada Wikidones

El dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 14 hores, se celebrarà la 1a Trobada Wikidones al Centre Cívic Palmira Domènech (c/ de Lo Gaiter del Llobregat, 112).

Aquesta trobada està adreçada a tota la ciutadania, i especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a Internet publicant articles a la WikiPrat per incrementar-hi la informació que s'hi pot trobar sobre elles.

La trobada es desenvoluparà en un ambient distès, proper i lúdic. S'iniciarà amb una breu formació en edició de continguts amb sistema wiki i continuarà amb la publicació de diversos articles relacionats amb les dones del Prat a la WikiPrat.

Programa de la trobada

  • 10.00 a 10.45 h: Breu formació sobre l’edició a la WikiPrat.
  • 10.45 a 11.45 h: Formem els grups de treball.
  • 11.45 a 12.15 h: Fem una pausa pel cafè i ens coneixem.
  • 12.15 a 14.00 h: Escrivim, publiquem els articles i pensem juntes futures accions.

Inscripció a la trobada

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a dones@elprat.cat (indicant: nom i cognoms, DNI, telèfon, correu electrònic), trucant al telèfon 93 379 00 50, extensions 5600 / 5603, o presencialment a les Cases d'en Puig. Serveis de Ciutadania.

Llista d'articles proposats

S'està desenvolupant una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, per tal d'agilitzar la publicació d'articles durant la trobada. Aquestes són les dones sobre les quals s'ha recollit informació:

  • Carmina Balagué: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat
  • Maruja Pelegrin: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat
  • Raquel Saavedra: nedadora als Jocs Paralímpics d'Atlanta amb 15 anys el 1996


Aquesta llista es proposa seguint criteris de diversitat, cercant dones que han destacat en diferents camps: la ciència, la medicina, el treball social, la cultura, l'esport, entre d'altres. És només la proposta inicial de cara a la primera trobada, aquelles persones que s’hi inscriguin poden proposar i aportar nous noms per anar fent créixer la visibilitat de les dones a la xarxa.