Diferència entre revisions de la pàgina «WikiPrat:Wikidones»

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
(Es crea la pàgina amb «'''Wikidones''' és un projecte de l'Ajuntament del Prat i WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de...».)
 
(Hi ha 4 revisions intermèdies del mateix usuari que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
'''Wikidones''' és un projecte de l'[[Ajuntament del Prat de Llobregat|Ajuntament del Prat]] i [[Pàgina principal|WikiPrat.cat]] que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat a través de la mateixa WikiPrat i les diverses edicions de la Viquipèdia.
+
'''Wikidones''' és un projecte de l'[[Ajuntament del Prat de Llobregat|Ajuntament del Prat]] i [[Pàgina principal|WikiPrat.cat]] que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones [[El Prat de Llobregat|del Prat de Llobregat]], que hagin destacat en algun àmbit, a través de la mateixa WikiPrat i de les diverses edicions de la Viquipèdia.
  
 
== Trobada Wikidones ==
 
== Trobada Wikidones ==
  
El proper dissabte 9 de novembre, de 10 a 13 hores, se celebrarà la '''Trobada Wikidones''' al [[Centre Cívic Palmira Domènech]] (C/ de Lo Gaiter del Llobregat, 112). Aquesta trobada està oberta a tothom que vulgui contribuir a donar més visibilitat a les dones del Prat dins de la WikiPrat.
+
El proper dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 13 hores, se celebrarà la '''Trobada Wikidones''' al [[Centre Cívic Palmira Domènech]] (C/ de Lo Gaiter del Llobregat, 112).
  
La Trobada Wikidones, organitzada conjuntament per l'[[Ajuntament del Prat de Llobregat|Ajuntament del Prat]] i [[Pàgina principal|WikiPrat.cat]], vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat: Escriptores, creadores, científiques o professionals de tots els àmbits.
+
Aquesta trobada està adreçada a tota la ciutadania, i especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a internet, publicant articles a la '''WikiPrat''' per tal d'incrementar-hi la informació sobre les dones.
  
Es convoca a dones de la ciutat que vulguin col·laborar en la creació de continguts i publicació dels mateixos a la WikiPrat.
+
La trobada es desenvoluparà en un ambient distès, proper i lúdic que s'iniciarà amb una breu formació en edició de continguts amb sistema wiki i continuarà amb la publicació de diversos articles relacionats amb les dones del Prat a la WikiPrat.
  
La trobada és el tret de sortida d'aquest projecte participatiu que es desenvoluparà en un ambient distès, proper i lúdic que s'iniciarà amb una breu formació en edició de continguts wiki i continuarà amb la publicació de diversos articles relacionats amb les dones del Prat.
+
'''Inscripció a la trobada''': Les inscripcions es fan a través de...
 +
 
 +
== Llista d'articles proposats==
 +
S'està desenvolupant una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, per tal d'agilitzar la publicació d'articles durant la trobada. Aquestes són les dones i entitats sobre les que s'ha recollit informació:
 +
 
 +
* [[Palmira Domènech Ayats]]: una de les primeres educadores socials de Catalunya i activista sociocultural.
 +
 
 +
* [[Maria Josep Colomer i Luque]] (Pepa Colomer): primera aviadora catalana.
 +
 
 +
* [[Dolors Vives Rodon]] (Lolita Vives): pilot pionera de l'aviació.
 +
 
 +
* [[Ramona Via i Pros]]: escriptora i llevadora.
 +
 
 +
* [[Rosa Ribas Parellada]]: primera mestra d'escola pública del Prat.
 +
 
 +
* [[Carmina Balagué]]: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat.
 +
 
 +
* [[Maruja Pelegrin]]: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat.
 +
 
 +
* [[Laura Ferrés]]: Directora de cinema i guionista.
 +
 
 +
* [[Rosa Ribas Moliné]]: escriptora de novel·la negra.
 +
 
 +
* [[Sílvia Comes]]: cantautora.
 +
 
 +
* [[Carlota Dobaño Lázaro]]: científica, investigadora contra la malària.
 +
 
 +
* [[Alba Sabaté i Vilagrassa]]: escriptora i catedràtica de llengua i literatura catalana.
 +
 
 +
* [[Mar Regueras]]: actriu de cinema, teatre i televisió.
 +
 
 +
* [[Eulàlia Serra i Rubió]] (Laiona): poeta autodidacta.
 +
 
 +
* [[Sandra Martín]]: medallista olímpica.
 +
 
 +
* [[Raquel Saavedra]]: Nedadora als Jocs Paralímpics d'Atlanta amb 15 anys el 1996.

Revisió del 16:24, 8 oct 2019

Wikidones és un projecte de l'Ajuntament del Prat i WikiPrat.cat que vol generar un espai digital de reconeixement i visibilització de les dones del Prat de Llobregat, que hagin destacat en algun àmbit, a través de la mateixa WikiPrat i de les diverses edicions de la Viquipèdia.

Trobada Wikidones

El proper dissabte 9 de novembre de 2019, de 10 a 13 hores, se celebrarà la Trobada Wikidones al Centre Cívic Palmira Domènech (C/ de Lo Gaiter del Llobregat, 112).

Aquesta trobada està adreçada a tota la ciutadania, i especialment a les dones, que vulguin contribuir a donar més visibilitat a les pratenques a internet, publicant articles a la WikiPrat per tal d'incrementar-hi la informació sobre les dones.

La trobada es desenvoluparà en un ambient distès, proper i lúdic que s'iniciarà amb una breu formació en edició de continguts amb sistema wiki i continuarà amb la publicació de diversos articles relacionats amb les dones del Prat a la WikiPrat.

Inscripció a la trobada: Les inscripcions es fan a través de...

Llista d'articles proposats

S'està desenvolupant una tasca prèvia de recerca de documentació sobre diverses dones del Prat, per tal d'agilitzar la publicació d'articles durant la trobada. Aquestes són les dones i entitats sobre les que s'ha recollit informació:

  • Carmina Balagué: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat.
  • Maruja Pelegrin: professional del primer Centre de Planificació Familiar del Prat.
  • Raquel Saavedra: Nedadora als Jocs Paralímpics d'Atlanta amb 15 anys el 1996.