Premis Ciutat del Prat

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Logotip dels Premis Ciutat del Prat

Els Premis Ciutat del Prat, es van instaurar l'any 2009 i són organitzats per l'ajuntament del Prat. El seu propòsit és el de reconèixer les aportacions o la trajectòria exemplar de persones o organitzacions que hagin fomentat la solidaritat, la igualtat o la llibertat. O que hagin afavorit el progrés de la societat, el civisme, la iniciativa econòmica, l'urbanisme sostenible, la defensa del medi ambient, els drets humans, o que hagin destacat en la cultura, l'esport, o altres activitats.[1]

Edicions

Premis Ciutat del Prat 2009

En la seva primera edició es van lliurar el 24 d'abril del 2009 en una cerimònia al Teatre Modern, que va comptar amb una actuació de Teatre de Guerrilla i el passi d'un vídeo sobre la ciutat.[2]

Les persones i entitats premiades van ser:

 • Fermí Marimón: Per la seva trajectòria personal i professional dedicada al món del cinema en totes les seves vessants, i la seva contribució a la cultura local.
 • Carmina Balaguer i Maruja Pelegrín: Per la seva contribució a fomentar els valors de la llibertat i la igualtat de les dones, en ser les promotores i fundadores del primer centre de Planificació Familiar del Prat i d'Espanya, el 1977.
 • Emilio Llorente: Per tota una vida dedicada a la tasca educativa de qualitat a la ciutat, convertint-se en un referent per a diverses generacions de pratencs i pratenques.
 • Societat Coral Recreativa Lo Llobregat de les Flors: Per ser l'entitat més antiga del Prat que es manté activa a la nostra ciutat, portant a terme una gran tasca cultural.
 • Centre de Promoció Social Francesc Palau: Per la seva tasca en el foment dels valors de la solidaritat i la igualtat i la seva contribució a la millora socioeconòmica dels ciutadans i ciutadanes del Prat més desafavorides.

Premis Ciutat del Prat 2010

En la seva segona edició es van lliurar el 16 d'abril del 2010 en una cerimònia al Teatre Modern, que va comptar amb una actuació del Mag Lari.[3]

Les persones i entitats premiades van ser:

Premis Ciutat del Prat 2011

En la seva tercera edició es van lliurar el 15 d'abril del 2011 en una cerimònia a l'auditori del Cèntric Espai Cultural, que va comptar amb una actuació de la pallassa Pepa Plana.[4]

Les persones i entitats premiades van ser:

 • Josefa Puigpelat Ros, coneguda com la Teresina: Com a exponent d'un antic ofici, el dels i les practicants professionals a domicili, que va desenvolupar amb voluntarisme i entrega.
 • Àngel García Vidal: Per la seva dedicació al món del dibuix animat des de la seva vessant professional i la seva contribució a l'ensenyament d'aquesta disciplina des de l'entitat Amics de l'Art del Prat.
 • Amics d'El Prat: Per la seva dilatada trajectòria i la seva contribució a la cultura i les tradicions locals.
 • Adisprat, Associació de persones amb Disminució del Prat: Per la seva tasca en defensa dels drets de les persones amb discapacitat i la seva contribució a una societat més justa.

Premis Ciutat del Prat 2012

En la seva quarta edició es van lliurar el 20 d'abril del 2012 en una cerimònia a l'auditori del Cèntric Espai Cultural.[5]

Les persones i entitats premiades van ser:

 • Armando Aguirre Bertolín: Per la seva trajectòria com a actor tant al teatre, com al cinema i a la televisió, i per la seva contribució a la cultura teatral local.
 • Fran Martín Varela: Per la seva trajectòria esportiva i la seva contribució a que la pràctica del taekwondo al Prat hagi assolit el màxim nivell.
 • Gerard Giménez Mor: Per la seva trajectòria com a fotògraf i la seva contribució a la cultura i la història gràfica de la nostra ciutat.
 • Josep Oliva Colominas: Per tota una vida dedicada a la recuperació i manteniment de les tradicions pratenques vinculades a la pagesia. Josep Oliva va morir el 25 de març del 2012.
 • Cooperativa Obrera de Viviendas: Per la seva tasca social a favor de l'habitatge digne i la seva contribució a un futur més just.

Premis Ciutat del Prat 2013

La cinquena edició va ser el 19 d'abril del 2013 en una gala celebrada a l'auditori del Cèntric Espai Cultural, que va comptar amb l'actuació de l'humorista Peyu.[6]

Les persones i entitats premiades van ser:

 • Alba Sabaté Vilagrasa: En reconeixement al seu compromís amb l'educació pública de qualitat a la nostra ciutat.
 • Daniel Gómez Ezquerro: Com a exemple de constància i superació personal i familiar i en reconeixement als seus èxits esportius.
 • Colla de Diables del Prat: Per la seva difusió de les tradicions i la seva contribució a la cultura popular local.
 • Periòdic Delta: Pel seu dilatat compromís amb el periodisme local i la seva difusió de l'activitat política, social i cultural de la ciutat.

Premis Ciutat del Prat 2014

La sisena edició va ser l'11 d'abril del 2014 en una gala celebrada a l'auditori del Cèntric Espai Cultural, amb l'actuació de Joan Chamorro i Andrea Motis.[7][8]

Les persones i entitats premiades van ser:

 • Josep Ferret i Pujol: Per la seva trajectòria com a historiador local i la contribució al coneixement i defensa dels aqüífers del Delta del Llobregat.
 • Carlota Dobaño Lázaro: En reconeixement de la seva defensa de la solidaritat i els drets humans des de la investigació científica contra la malària.
 • Joffre Tarrida: Pels seus mèrits professionals com a sommelier i la seva tasca pel manteniment de la tradició familiar.
 • Club Bàsquet Prat: Per la trajectòria en l'àmbit de la competició i de la promoció del bàsquet de base, i per la seva contribució a la transmissió dels valors esportius i de convivència a la nostra ciutat.

Referències