Diferència entre revisions de la pàgina «Platja del Prat»

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
Línia 20: Línia 20:
  
 
===Platja de la Ricarda - Ca l'Arana===
 
===Platja de la Ricarda - Ca l'Arana===
Aquesta platja pertany als [[Espais Naturals del Delta]], està dedicada a la conservació de la natura. És un hàbitat completament naturalitzat, amb basses, zones de vegetació d'aiguamoll salat i un espai de dunes. L'accés a la platja no està permès per protegir el valor natural de la zona. S'hi poden trobar [[Els Carrabiners|la caserna dels Carrabiners]], [[el Semàfor]] i un mirador.
+
Aquesta platja pertany als [[Espais Naturals del Delta]], està dedicada a la conservació de la natura. És un hàbitat completament naturalitzat, amb basses, zones de vegetació d'aiguamoll salat i un espai de dunes. L'accés a la platja no està permès per protegir el valor natural de la zona. S'hi poden trobar [[Els Carrabiners|la caserna dels Carrabiners]], [[el Semàfor]] i un mirador. Té una longitud de 2.050 metres i una superfície de 121.795 m2.  
  
 
==Millores==
 
==Millores==

Revisió del 23:14, 28 maig 2017

La platja del Prat està situada al litoral del Prat de Llobregat, té una longitud de 5,5 km que va des de l'estany del Remolar fins la desembocadura del riu Llobregat i està dividida en diferents trams: El Remolar, La Roberta, Can Camins, Naturista i La Ricarda - Ca l'Arana. De la longitud total de la platja només són aptes per a l'ús públic 3,4 km.

Característiques principals

La platja del Prat té la sorra fina i és en un entorn natural amb dunes de sorra. La platja del Prat es una de les de menor longitud del Baix Llobregat, però és la que té més amplada de totes, uns 100 metres. La seva longitud es de 5,5 km encara que només són aptes 3,4 km. A la part final de la platja hi ha una important reserva natural.

Platges

La platja del Prat es troba dividida en cinc trams:

Platja del Remolar

És la platja que es situa a continuació de la platja del Remolar de Viladecans. Compta amb zones dunars protegides i no es fa la neteja mecànica de la sorra (garbellat) durant tot l'any per tal que les onades i temporals hi dipositin restes orgàniques, que alimentaran al corriol camanegre i altres aus litorals (com les limícoles i les gavines). Per tal de no destorbar la nidificació d'aquestes espècies tampoc no es neteja de forma habitual dins de les zones tancades amb vegetació dunar. Té una longitud de 765 metres i una superfície de 85.680 m2.

Platja de la Roberta

És la zona de la platja on està més integrat l’ús dels visitants, que van a banyar-s'hi o a prendre-hi el sol, amb el de la conservació de les zones dunars protegides. Té una longitud de 1.100 metres i una superfície de 141.000 m2.

Platja de Can Camins

És la platja que té més equipaments i serveis, també és coneguda com a "platja equipada". Compta amb diverses guinguetes, xarxes de vòlei, àrea de jocs infantils... Pren el seu nom de la pineda de Can Camins, que separa la platja de la zona de l'Aeroport. Té una longitud de 1.200 metres i una superfície de 154.000 m2.

Platja naturista

Es troba al nord de la platja de Can Camins, s'hi pot practicar el naturisme, compta amb serveis de vigilància i dutxes. Té una longitud de 675 metres i una superfície de 86.000 m2.

Platja de la Ricarda - Ca l'Arana

Aquesta platja pertany als Espais Naturals del Delta, està dedicada a la conservació de la natura. És un hàbitat completament naturalitzat, amb basses, zones de vegetació d'aiguamoll salat i un espai de dunes. L'accés a la platja no està permès per protegir el valor natural de la zona. S'hi poden trobar la caserna dels Carrabiners, el Semàfor i un mirador. Té una longitud de 2.050 metres i una superfície de 121.795 m2.

Millores

La instal·lació i posada en funcionament d’una depuradora a les platges del Prat, La Depuradora del Baix Llobregat, l’any 2001, va eliminar les aportacions contaminants del riu i això va permetre la recuperació de la platja per al bany, després de 25 anys sense poder banyar-s’hi.

Aquest fet va permetre un gran increment d’usuaris i un gran increment de la qualitat de la platja, l’aigua, la sorra... Fins i tot, gracies a les millores a arribat a aconseguir uns quants anys la bandera blava, una acreditació que garanteix la màxima qualitat de la platja.

Referències