Diferència entre revisions de la pàgina «Palmira Domènech Ayats»

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search
(Es crea la pàgina amb «DADES BIOGRÀFIQUES Palmira Doménech Ayats (Vic, 23 d’agost de 1.933- 28 de febrer de 2.016) fou una educadora social que va dur a terme una tasca impulsora i di...».)
 
Línia 1: Línia 1:
DADES BIOGRÀFIQUES
+
{{Infotaula persona
 +
|prefix_honorific=
 +
|nom=Palmira Domènech Ayats
 +
|foto=
 +
|peu=
 +
|data_naixement=23 d'agost de 1933, Vic
 +
|data_defuncio=28 de febrer de 2016
 +
|alies=
 +
|residencia=
 +
|formacio=
 +
|ocupacio=educadora social
 +
|ocupador=[[Cooperativa Obrera de Viviendas]] (1969 - 1977)
 +
|partit=
 +
|primeres_obres=
 +
|programes=
 +
|series=
 +
|films=
 +
|papers=
 +
|obres_notables=
 +
|lloc_web=
 +
}}
 +
'''Palmira Domènech Ayats''' (Vic, 23 d'[[agost]] de [[1933]] - 28 de [[febrer]] de [[2016]]) fou una educadora social que va dur a terme una tasca impulsora i dinamitzadora del Centre Juvenil de la [[Cooperativa Obrera de Viviendas]], coneguda popularment com «La Cope». El març del 2019 es va obrir el [[Centre Cívic Palmira Domènech]] per retre-li homenatge.
  
Palmira Doménech Ayats (Vic, 23 d’agost de 1.933- 28 de febrer de 2.016) fou una educadora social  que va dur a terme una  tasca impulsora i dinamitzadora del Centre Juvenil de la Cooperativa Obrera de Viviendas , conegut popularment com «La Cope».
+
== Biografia ==
 +
Na '''Palmira''' es va graduar el 1960 a l’Escola Universitària de Treball de Barcelona. En aquesta Institució, va dur a terme diverses tasques en qualitat de docent. Va participar en l’organització de la Primera Escola d’Estiu d’Educadors Especialitzats, al 1982. També  va fer estudis d’Economia i Psiquiatria.
  
Na Palmira es va graduar el 1.960 a l’Escola Universitària de Treball de Barcelona. En aquesta Institució, va dur a terme diverses tasques en qualitat de docent. Va participar en l’organització de la Primera Escola d’Estiu d’Educadors Especialitzats, al 1.982.
+
El seu àmbit d’actuació professional va desenvolupar-se en els camps sanitari, a l’Hospital Clínic i a Sant Pau; en l’àmbit d’infància i joventut, a guarderies, diversos col·lectius, escoles i centres juvenils; i dins de l’atenció primària de serveis socials als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Santa Perpètua de Mogoda.
També  va fer estudis d’Economia i Psiquiatria.
 
  
El seu àmbit d’actuació professional va desenvolupar-se en els camps sanitari, a l’Hospital Clínic i a Sant Pau; en l’àmbit d’infància i joventut, a guarderies, diversos col·lectius, escoles i centres juvenils; i dins de l’atenció primària de serveis socials als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i  Santa Perpètua de Mogoda.
+
Durant l’època franquista, en un context social de forta lluita antifeixista, va col·laborar amb les associacions de veïns i els sindicats clandestins, la qual cosa va fer que passés uns anys a la llista negra, que li impedia treballar en institucions oficials i es va haver de guanyar la vida com a correctora en una editorial.
  
Durant l’època franquista, en un context social de forta lluita antifeixista, va col·laborar amb les associacions de veïns i els sindicats clandestins, la qual cosa va fer que passés uns anys a la llista negra , que li impedia treballar en Institucions Oficials i es va haver de guanyar-se la vida com a correctora en una editorial.
+
==El seu pas pel Prat==
 +
La contribució específica de '''Palmira Domènech Ayats''' a la població del Prat va ser des del Centre infantil i juvenil de la [[Cooperativa Obrera de Viviendas]] des de l'any 1969 fins al 1977, que la va contractar com a assistenta social perquè fos la responsable del Centre.
  
La contribució específica de Palmira Doménech Ayats a la població del Prat va ser des del Centre infantil i juvenil de la Cooperativa Obrera de Viviendas des de l’any 1969 fins al 1977, que la va contractar com a assistenta social perquè fos la responsable del Centre.
+
El centre juvenil estava ubicat a la [[plaça de Ramon Roigé i Badia]], als locals de Cooperativa i tenien una capacitat mitjana de 350 infants i joves diaris. Moltes generacions de potablaves van gaudir d’aquest primer esplai diari, que en un principi es va calcular només per als infants de les famílies sòcies de Cooperativa, però que més tard es va obrir per a tothom.
El centre juvenil estava ubicat a la plaça Ramon Roigé, als locals de Cooperativa i tenien una capacitat mitjana de 350 infants i joves diaris. Moltes generacions de potablaves van gaudir d’aquest primer esplai diari, que en un principi es va calcular només per als infants de les famílies sòcies de Cooperativa, però que més tard es va obrir per a tothom.  
+
 
Palmira Doménech va treballar contractada per la Cooperativa, un fet inusual per a aquestes dates, que la majoria de les persones que s’hi dedicaven eren voluntàries com la resta del seu equip.  
+
'''Palmira Domènech''' va treballar contractada per la Cooperativa, un fet inusual per a aquestes dates, que la majoria de les persones que s’hi dedicaven eren voluntàries com la resta del seu equip.  
 +
 
 +
==Vegeu també==
 +
*[[Centre Cívic Palmira Domènech]]
 +
*[[Cooperativa Obrera de Viviendas]]
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
 
 
*(text de la revista del Prat, 1994)
 
*(text de la revista del Prat, 1994)
 
 
*https://www.youtube.com/watch?v=vlCQyZZhPNE  
 
*https://www.youtube.com/watch?v=vlCQyZZhPNE  
 
+
*{{ref-publicació |cognom= |nom= |article= Defunción de Palmira Doménech Ayats | publicació= COOPrat, Butlletí informatiu de Cooperativa Obrera de Viviendas, SCCL |lloc= El Prat de Llobregat |volum= |exemplar= núm. 7 |data= maig 2016 |pàgines= 1, 6 i 8}}
*revista COV
 

Revisió del 19:32, 11 nov 2019

Palmira Domènech Ayats
[[|288px]]
Biografia
Nom complet {{{nom_complet}}}
Naixement 23 d'agost de 1933, Vic
Defunció 28 de febrer de 2016
Dades personals
Altres noms
Residència
Formació
Activitat
Ocupació educadora social
Ocupador Cooperativa Obrera de Viviendas (1969 - 1977)
Partit
{{{enaltiment}}}
Esport {{{esport}}}
Disciplina esportiva {{{disciplina}}}
Especialitat {{{especialitat}}}
Posició a l'equip {{{posicio_equip}}}
Mà de joc {{{ma_joc}}}
Equip actual {{{equips}}}
Club {{{club}}}
Número esportiu {{{dorsal_club}}}
Entrenador principal {{{entrenador}}}
Obra
Primeres obres
Programes
Sèries
Filmografia
Papers destacats
Obres destacables
Família
Parella {{{parella}}}
Fills {{{fills}}}
Pare {{{pare}}}
Mare {{{mare}}}
Germans {{{germans}}}
Lloc web

Palmira Domènech Ayats (Vic, 23 d'agost de 1933 - 28 de febrer de 2016) fou una educadora social que va dur a terme una tasca impulsora i dinamitzadora del Centre Juvenil de la Cooperativa Obrera de Viviendas, coneguda popularment com «La Cope». El març del 2019 es va obrir el Centre Cívic Palmira Domènech per retre-li homenatge.

Biografia

Na Palmira es va graduar el 1960 a l’Escola Universitària de Treball de Barcelona. En aquesta Institució, va dur a terme diverses tasques en qualitat de docent. Va participar en l’organització de la Primera Escola d’Estiu d’Educadors Especialitzats, al 1982. També va fer estudis d’Economia i Psiquiatria.

El seu àmbit d’actuació professional va desenvolupar-se en els camps sanitari, a l’Hospital Clínic i a Sant Pau; en l’àmbit d’infància i joventut, a guarderies, diversos col·lectius, escoles i centres juvenils; i dins de l’atenció primària de serveis socials als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Santa Perpètua de Mogoda.

Durant l’època franquista, en un context social de forta lluita antifeixista, va col·laborar amb les associacions de veïns i els sindicats clandestins, la qual cosa va fer que passés uns anys a la llista negra, que li impedia treballar en institucions oficials i es va haver de guanyar la vida com a correctora en una editorial.

El seu pas pel Prat

La contribució específica de Palmira Domènech Ayats a la població del Prat va ser des del Centre infantil i juvenil de la Cooperativa Obrera de Viviendas des de l'any 1969 fins al 1977, que la va contractar com a assistenta social perquè fos la responsable del Centre.

El centre juvenil estava ubicat a la plaça de Ramon Roigé i Badia, als locals de Cooperativa i tenien una capacitat mitjana de 350 infants i joves diaris. Moltes generacions de potablaves van gaudir d’aquest primer esplai diari, que en un principi es va calcular només per als infants de les famílies sòcies de Cooperativa, però que més tard es va obrir per a tothom.

Palmira Domènech va treballar contractada per la Cooperativa, un fet inusual per a aquestes dates, que la majoria de les persones que s’hi dedicaven eren voluntàries com la resta del seu equip.

Vegeu també

Referències

  • (text de la revista del Prat, 1994)
  • https://www.youtube.com/watch?v=vlCQyZZhPNE
  • «Defunción de Palmira Doménech Ayats». COOPrat, Butlletí informatiu de Cooperativa Obrera de Viviendas, SCCL [El Prat de Llobregat], núm. 7, maig 2016, pàg. 1, 6 i 8.