Fèlix Goñi i Roura

De WikiPrat
La revisió el 22:22, 24 set 2020 per Frange (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search

Fèlix Goñi i Roura (El Prat de Llobregat, 24 de novembre de 1958 - Barcelona, 2 de juny de 1979) fou un militant de Terra Lliure mort en acció.

Militant de les Joventuts Revolucionàries Catalanes i posteriorment del PSAN-provisional, va formar part com a independent de la candidatura del PSAN a les eleccions municipals de 1978 del Prat de Llobregat.

Juntament amb Quim Pelegrí, era l'encarregat de posar la bomba a un concessionari de cotxes Renault. Frederic Bentanachs i "Griselda" feien de grup de suport als activistes vigilant a la plaça Gal·la Placídia, cantonada amb Travessera de Gràcia. Quan a en Fèlix Goñi i Quim Pelegrí, que venien del carrer Regàs, els faltaven pocs metres per arribar a l'objectiu, la bomba que transportava Fèlix Goñi va esclatar causant la mort de l'activista i deixant greument ferit el company d'escamot. A en Quim Pelegrí li varen haver d'amputar dos dits, un testicle i un ull. L'explosió havia estat causada pel fet que el militant independentista portava el temporitzador i l'interruptor en la mateixa bossa.