Cal Felip del Coracero

De WikiPrat
La revisió el 19:11, 10 ago 2011 per Frange (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search
Cal Felip vist des del tren

Cal Felip del Coracero és una masia del Prat de Llobregat. La torre va ser construïda l'any 1880 per la família de Ricard Cardona i Humbert a la finca dels germans Jaume i Montserrat Puigarnau i Prats de Barcelona, i consta de planta baixa, pisos, golfes i un mirador que supera en altura tots els de les altres cases del Delta del Llobregat i que encara conserva les antigues espitlleres de defensa.

Un dels seus darrers propietaris Josep Rengel i Rengel, va reformar la torre l'any 1974 i va convertir la finca en un complex esportiu, on hi ha pistes de tennis, restaurant, bar, etc. Els darrers masovers de la finca van ser la família formada per Joan Company i Bou, Maria Ginabreda i Aguilera, i els seus fills, Adrià i Maria. La casa es troba en perfecte estat de conservació i actualment en són copropietaris Josep M. Gilbert i els reconeguts germans Sánchez Vicario.

Referències

  • Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera),vol. 1, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 123
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.