Ca l'Arana

De WikiPrat
Jump to navigation Jump to search

Ca l'Arana és un edifici històric del Prat de Llobregat, també conegut com a Cal Veitas (o Beitas) o Cal Casa nostra.

Història

La masia va ser construïda al segle XIX a l'extensa finca propietat de Joan Salmerón i Martínez. Al seu voltant tenia una frondosa pineda que fins aleshores era un vedat de caça. Destacarem una gran torre d'estil modernista amb un gran mirador que destacava de tots els edificis i el feien servir per passar l'estiu la família. També tenia uns estables per al bestiar i, al fons la casa dels masovers.

Van dedicar-se a la cria del bestiar boví i solien cultivar alfals i blat de moro per alimentar els animals. Al seu voltant hi havia diferents edificis. També cultivaven arròs que manipulaven en un gran molí arrosser. Aquest important molí encara es conserva i es fan gestions per recuperar-lo a acusa del seu interès museístic.

Al 1919 la casa va ser comprada Perfectino Veitez i Rodríguez i el 20 de març del 1920 per Vicente d'Arana i Milà, militar barceloní. L'últim masover que va residir a la finca va ser Josep Rodríguez amb la seva família.

Ca l'Arana, amb totes les seves dependències, va ser enderrocat al 8 de novembre de 2001 per fer un nou traçat del Llobregat.

Referències

  1. Masies del Prat (L'Albufera i La Ribera), vol. I, de Gerard i Teresa Giménez i Joan Jordà, Editorial Efadós, El Papiol, 2003, pàg. 16.
Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Crystal Clear app package network.png A aquest article li manquen les coordenades. Podeu ajudar afegint-les.