Associació musical del Prat

De WikiPrat
La revisió el 10:59, 13 maig 2013 per Frange (discussió | contribucions)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Jump to navigation Jump to search
Edit-delete-not encyclopedic.png Aquest article no segueix els criteris generals de notabilitat.

Ajudeu a millorar aquest article afegint les referències de terceres parts independents que facilitin la verificació de la seva notabilitat. En cas contrari la part afectada podria entrar en un procés d'esborrament o fusió amb un article principal.

L’Associació Musical del Prat de Llobregat és una entitat sense afany de lucre, fundada l’any 1984 per un grup de músics de la nostra ciutat. Des del seu inici, l’Associació ha concentrat treball i esforços en el foment de la música i en la formació de persones en l’estima pel llenguatge musical. A l’escola de música de l’Associació s’han format des de músics aficionats fins a professionals, i sempre hem tingut present que fomentar el gust per la música des de la infància i en l’Associació, és fomentar la participació ciutadana i enfortir els lligams de l’estructura associativa del nostre poble.És per això que comptem amb una important base social que amb la seva dedicació fa possible la col•laboració i participació en nombroses activitats organitzades al nostre municipi i en molts actes d’altres ciutats.El nostre objectiu és i seguirà sent la formació i divulgació de la cultura musical en tots els àmbits i la participació social com a base d’enteniment.


Banda Simfònica de l'Associació Musical del Prat El nombrós alumnat existent a l’Escola de Música de l’Associació segons llenguatges musicals i/o instruments, conjuntament amb la formació adquirida a la banda d’Iniciació ens permet disposar d’una cantera important de músics. El 1984 es va formar la primera Banda, llavors comptava amb 17 músics, que van fer el seu primer concert al Casal de Cultura del Prat de Llobregat. Des de llavors fins a l’actualitat la seva trajectòria ha estat espectacular. La Banda Simfònica de l’Associació Musical del Prat de Llobregat compta amb seixanta músics. El 1990, l’Associació va organitzar la IX Trobada de Bandes de Catalunya, amb la participació de més de 1.500 músics i 22 bandes.Des de 1993 al 1997 la nostra entitat va organitzar el Festival de Música de Bandes de Catalunya, on hi van participar les principals bandes d’Aragó, el País Valencià i Catalunya. Actualment realitza concerts i cercaviles arreu de Catalunya i el seu ampli repertori permet adaptar-se a programacions específiques en festivitats i diades: inauguració de l’ambaixada de Letònia, els tres tombs de Castellbisbal, Festa de la fil•loxera a Sant Sadurní d’Anoia, Festes de Santa Tecla (Sitges), Sant Joan de Déu (Sant Boi), Garrovillas (Càceres), trobades a Narbonne i Bergerac (França), participació en la 1a Festa Major de Catalunya, Moros i Cristians de la Casa de València de Gavà, la processó de l’Arboç ... Al nostre municipi, dins el conveni signat amb l’Ajuntament del Prat ofereix el concert de Reis, el concert de Sant Joan, el de Festa Major, el de Santa Cecília i el de Primavera. També participa en diferents cercaviles com la Cavalcada de Reis, Sant Isidre, Santa Cecília o la Fira avícola. A part de les actuacions estables, la Banda simfònica participa de manera periòdica en festival i certàmens:II Certamen Nacional de Bandes d’Almàssera, 2004. Se’ns va atorgar el 2n premi Certamen Internacional de Música de Banda “Ciutat de València 2006” XVI Festival Internacional de Música de Banda de Cournonterral. França. 2007 Festival de Música de Banda en commemoració del centenari de la Banda de Dachsberg en Baden-Württemberg (Alemanya), 2009. Tenim prevista la participació en el certamen 17th World Music Contest Kerkrade (Holanda), en la categoria de banda simfònica de fins a 50 músics.


L'Escola de Música L’escola de música respon a un model formatiu que té la intenció de posar a l’abast de grans i petits les eines per accedir a la pràctica musical. Utilitzem l’expressió “pràctica musical” de manera deliberada en lloc “d’educació musical” per remarcar l’aspecte participatiu del que es fa a l’escola.Amb un instrument o a través del cant, l’oferta educativa s’organitza entorn de la pràctica musical individual i col•lectiva, potenciant l’aprenentatge en grup.Som també un equipament cultural més de la ciutat caracteritzat per ser: proper, participatiu i on cadascú pugui aprendre a tocar, a fer o a gaudir la música a la seva manera.Concebem l'ensenyament - aprenentatge musical al servei de la formació integral de les persones i com una activitat fonamentalment pràctica, tenint present els innegables valors socialitzadors de la música. Facilitem eines d’aprenentatge musical bàsiques per desenvolupar en cada alumne l’autonomia necessària per fer música a nivell amateur, potenciant els instruments i les agrupacions instrumentals i vocals com a eixos vertebradors dels programes musicals. Encaminem i facilitem l’accés a estudis professionalitzadors, a l’alumnat amb especial interès i capacitat. Grau professional que regula la LOE 2/2006, del 3 de maig, d’educació i el DECRET 322/1993, de 24 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació curricular del grau elemental d'ensenyaments musicals. Promovem agrupacions musicals que vinculin l’escola de música amb l’entorn social potenciant intercanvis i trobades per projectar-la cap a l’exterior.

Director

Joan Miquel Ripo

Camera-photo.png Aquest article necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Wikitext.png L'article o secció necessita algunes millores en el seu format. (Col·laboreu!)

Pot necessitar retocs en negretes, cursives, capçaleres, enllaços, imatges, categories...